Ugrás a tartalomra

Elfogadták a Szerbiáról szóló jelentést az Európai Parlamentben

2023.05.10
17:49
2023.05.10
18:01
Forrás
Szerbiai RTV
A dokumentumot februárban mutatta be Vladimír Bilčík, az EP szerbiai jelentéstevője. A jelentésre csaknem 500 módosítási indítvány érkezett.

A jelentést mint határozatot fogadták el, politikai jelentősége van, de jogilag nem kötelező érvényű. Élesen elítélik a szerbiai tömeggyilkosságokat, alapos vizsgálatot sürgetnek a szolidaritás és a részvét jegyében. Emellett sajnálatukat fejezik ki azért, mert Szerbia nem vezetett be szankciókat Oroszországgal szemben és elítélik a közeli kapcsolatokat a két ország között. Elfogadták az Európai Bizottság Koszovóról szóló jelentését is, amelyben az áll, hogy minden tagállam ismerje el Koszovót, a Belgrád-Priština párbeszéd pedig kölcsönös elismeréssel kell, hogy fejeződjön, valamint üdvözlik Koszovó csatlakozási kérelmét.

Szerbia
jelentés
Európai Parlament
elfogad

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.