Ugrás a tartalomra

Eltörölheti a koszovói állampolgárokkal szembeni vízumkényszert az Európai Unió

2019.03.28
17:21
2024.03.19
08:45
Forrás
Tanjug
A Tanjug hírügynökség beszámolój szerint az Európai Parlament elfogadta az Európai Bizottság koszovói vízumliberalizációra vonatkozó javaslatát.

Dimitrisz Avramopulosz, belügyi kérdésekért felelős uniós biztos azt nyilatkozta, elégedett az EP döntésével, mert sikerült felismerniük a Koszovóval kapcsolatos vízumkérdés fontosságát. Mint mondta, egy ilyen döntéssel nem csak Koszovó integrációs törekvéseit ismerik el, hanem azt is, hogy az esetleges vízumliberalizáció biztosítja a békét és a stabilitást a régióban. Leszögezte, tulajdonképpen ebben az esetben a környező országok számára nyújtott európai perspektíváról van szó.

Európai Unió
Koszovó

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.