Ugrás a tartalomra
audiovisual.ec.europa.eu/Elyxandro Cegarra

EP: Koszovó erősítse meg a megbékélésre irányuló erőfeszítéseit

2023.03.23
08:33
2023.03.23
08:43
Forrás
Tanjug
Az EP több kritikát is megfogalmazott Koszovóval szemben a 2022-es országjelentés tervezetében.

Aggodalmát fejezi ki az Európai Parlament a Koszovóról szóló 2022-es országjelentés tervezetben a lakóhelyüket elhagyni kényszerült lakosok visszatérésének akadályai miatt, és hangsúlyozzák, hogy a politikai akarat és a fenntartható pénzügyi támogatás kulcsfontosságú a megfelelő körülmények megteremtése érdekében, ideértve a biztonságosabb környezet megteremtését és a visszatérők szociális és gazdasági jogaihoz való teljes körű hozzáférést.

Az EP emellett aggodalmát fejezte ki a koszovói szerbeket érő atrocitások miatt, és felszólítják Koszovót, hogy biztosítsák számukra a dokumentumok és az állampolgárság elérhetőségét, valamint a szerb nyelv használatát a közigazgatásban.

Koszovót arra ösztönzik, hogy erősítse meg a megbékélésre irányuló erőfeszítéseit és keressen megoldást a nézeteltérésekre.

Koszovó
Európai Parlament

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű