Ugrás a tartalomra

Erdogan nem gördít akadályt Svédország NATO-csatlakozása elé

2023.07.11
07:32
2023.07.11
08:35
Forrás
hirado.hu
Recep Tayyip Erdogan török elnök beleegyezett, hogy haladéktalanul továbbítja a Svédország csatlakozásáról szóló jegyzőkönyvet a török parlamentnek – jelentette be Jens Stoltenberg NATO-főtitkár hétfő esti sajtótájékoztatóján.

Erdogan elnök beleegyezett a Svédország csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv lehető leghamarabbi továbbításába a török parlamentnek és abba, hogy szorosan együtt fog dolgozni a testülettel a ratifikáció érdekében – közölte Stoltenberg a kedden kezdődő kétnapos vilniusi NATO-csúcstalálkozó előtt.

Stoltenberg Erdogan török elnökkel és Ulf Kristersson svéd kormányfővel tárgyalt.

Petteri Orpo finn miniszterelnök üdvözölte Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök azon döntését, hogy támogatja Svédország NATO-tagságának ratifikálását, és kijelentette, hogy ez kiváló hír az északi régió és egész Európa biztonsága szempontjából. „Amikor Svédország a NATO tagja lesz, együtt erősebb északot építünk” – írta Orpo svédül a Twitteren. A finn diplomácia vezetője, Elina Valtonen is reagált, aki szerint Svédország tagsága fontos Svédország, Finnország és az egész katonai szövetség számára.

NATO
Törökország
Recep Tayyip Erdogan
Svédország
Jens Stoltenberg

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.