Ugrás a tartalomra

Erdogan nem gördít akadályt Svédország NATO-csatlakozása elé

2023.07.11
07:32
2023.07.11
08:35
Forrás
hirado.hu
Recep Tayyip Erdogan török elnök beleegyezett, hogy haladéktalanul továbbítja a Svédország csatlakozásáról szóló jegyzőkönyvet a török parlamentnek – jelentette be Jens Stoltenberg NATO-főtitkár hétfő esti sajtótájékoztatóján.

Erdogan elnök beleegyezett a Svédország csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv lehető leghamarabbi továbbításába a török parlamentnek és abba, hogy szorosan együtt fog dolgozni a testülettel a ratifikáció érdekében – közölte Stoltenberg a kedden kezdődő kétnapos vilniusi NATO-csúcstalálkozó előtt.

Stoltenberg Erdogan török elnökkel és Ulf Kristersson svéd kormányfővel tárgyalt.

Petteri Orpo finn miniszterelnök üdvözölte Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök azon döntését, hogy támogatja Svédország NATO-tagságának ratifikálását, és kijelentette, hogy ez kiváló hír az északi régió és egész Európa biztonsága szempontjából. „Amikor Svédország a NATO tagja lesz, együtt erősebb északot építünk” – írta Orpo svédül a Twitteren. A finn diplomácia vezetője, Elina Valtonen is reagált, aki szerint Svédország tagsága fontos Svédország, Finnország és az egész katonai szövetség számára.

NATO
Törökország
Recep Tayyip Erdogan
Svédország
Jens Stoltenberg

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.