Ugrás a tartalomra

EU: Megegyeztek az áruszállítási információk elektronikus közléséről

2019.11.27
18:40
Forrás
Közlemény
Megegyezett az áruszállítási információk és dokumentumok elektronikus közléséről szóló rendeletjavaslatról az Európai Parlament és az Európai Bizottság - írja közleményében Deli Andor.

A vajdasági származású fideszes EP-képviselő kiemelte, az új jogszabály célja, hogy olyan elektronikus platformok jöjjenek létre, amelyek lehetővé teszik az elektronikus információcserét a cégek és a hatóságok között, ezzel felgyorsítva a digitalizációt az áruszállítási szektorban is. Hozzáteszi, a megegyezéssel a digitalizáció alapjait fektették le az európai áruszállításban. A cégek és hatóságok számára az elektronikus okmányok használata nagyban hozzá fog járulni bürokratikus terhek csökkentéséhez és az eljárások egyszerűsítéséhez - emelte ki Deli Andor. Ez az egyezség megoldást nyújt az állandóan növekvő áruforgalom hatékonyabbá és megbízhatóbbá tételéhez - szögezte le Deli.

Deli Andor
áruszállítás
Európai Parlament
Európai Bizottság
digitalizáció

Most

17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.