Ugrás a tartalomra

EU – Nyugat-Balkán-csúcs decemberben

2022.09.20
12:59
2022.09.20
13:13
Forrás
Szerbiai RTV
Decemberben lesz az Európai Unió és a Nyugat-Balkán vezetőinek újabb csúcstalálkozója - írja a szerb közmédia.

Először tartják meg az eseményt a térség valamelyik országában. A megbeszélés fő célja, hogy az EU biztosítsa a nyugat-balkáni országokat arról, hogy támogatja a csatlakozási folyamatot. Bár a konzultációk még folynak, egyelőre úgy tűnik, hogy nem Szerbiában szervezik meg a találkozót, elsősorban Belgrádnak az EU ukrajnai háborúval kapcsolatos külpolitikája miatt. Sokkal inkább esélyes erre Albánia vagy Észak-Macedónia. A decemberi esemény előtt, október 6-án, Prágában tartják meg az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozóját, amelyet Emmanuel Macron francia elnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezdeményezett.

EU
Nyugat-Balkán

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.