Ugrás a tartalomra

Évről évre rekordok dőlnek meg Szerbia és Magyarország gazdasági cseréiben

2022.06.02
13:44
2022.06.02
13:55
Forrás
Magyar Szó
Üzleti fórumot szervezett Leskovacon a Szerbiai Gazdasági Kamara, a jablanicai, valamint a pčinji körzeti gazdasági kamara és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata egy magyarországi gazdasági küldöttség látogatása alkalmából.

Az eseményen a Tartományi Képviselőház elnöke, Pásztor István elmondta: a gazdasági kamarák összekapcsolása, Magyarország InfoPontjának megnyitása a dél-szerbiai gazdasági élet szereplőivel való együttműködés erősítése végett, az ilyen találkozók megszervezése, mindez hihetetlenül jó példája annak, hogyan kell dolgozni a polgárok, a régió és az ország érdekében. Hozzátette, mindenkinek meg kellene találni annak módját, hogy kihasználja a Szerbia és Magyarország soha szorosabb kapcsolataiban rejlő lehetőségeket, és örül, hogy Dél-Szerbiában ez sikerül. A politikus szerint mindkét ország vezetése erőteljesen támogatja az ilyen kapcsolatteremtést.

Goran Jović, a leskovaci regionális gazdasági kamara igazgatója, az esemény kezdeményezője hangsúlyozta, hogy Leskovac, Lebane és az egész jablanicai és pčinji közigazgatási körzet számára nagy lehetőséget jelent a magyar kamarával és gazdasági szereplőkkel való együttműködés, és mindkét részről megvan a partnerség konkretizálására való készség.

Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete kiemelte: a két ország kiváló politikai kapcsolatai a gazdasági folyamatokon is tükröződnek, és a gazdasági cserében évről évre rekordokat jegyeznek.

Pásztor István
Pintér Attila
Magyarország
Szerbia

Most

19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.