Ugrás a tartalomra

Ezek a VMSZ választási programjának prioritásai

2023.11.09
14:00
2024.04.17
13:32
Forrás
Pannon RTV
Az illegális bevándorlók elleni küzdelem, a Szerbia és Magyarország közötti stratégiai partnerség, az európai integráció, infrastruktúra és gazdaságfejlesztés - egyebek mellett ezek a főbb pontjai a Vajdasági Magyar Szövetség választási programjának.

A 2023 és 2027 közötti időszakra vonatkozó programban kitértek még a mezőgazdaságra és a vidékfejlesztésre, a nemzeti kisebbségek jogainak védelmére, valamint az egészségügyre, a környezetvédelemre és a sportra is. A cél minden területen a megkezdett munka folytatása.

Az illegális bevándorlók elleni küzdelem és a polgárok biztonsága szerepel az első helyen a Vajdasági Magyar Szövetség programjában. Ebben kiemelik, hogy a párt 2015 óta az egyetlen olyan politikai erő, amely kitartótan ragaszkodik a szerbiai polgárok biztonságának szavatolásához és az ország déli határának védelméhez. A VMSZ továbbra is a migrációs probléma hatékonyabb megoldását szorgalmazza, rendszeres rendőri jelenlét mellett.

Nem elhanyagolható az infrastruktúra és a gazdaságfejlesztések kérdése sem. Ennek egyik legfőbb alappillére a Belgrád-Budapest és a Szabadka-Szeged vasútvonal kiépítése. A projekt keretében emellett teljesen felújították a palicsi, a királyhalmi és a horgosi vasútállomást is.

Bővítik továbbá a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyet is, valamint számos utat is rekonstruálnának a jövőben. A VMSZ kiemelt figyelmet fordít a vízvezeték-hálózat és a szennyvízhálózat kiépítésére és felújítására is.

Az eddig elért eredményekről, a jövőbeni célokról és a párt programjáról lakossági fórumokon tudhatnak meg többet az érdeklődők.

Dr. Pásztor Bálint, megbízott elnök: „Bejárjuk Vajdaság minden települését, beszélgetünk az emberekkel azokról a problémákról, amelyek jellemzik a mindennapjaikat. A migrációs kérdéstől kezdve a biztonságon át, a mezőgazdaság, a környezetvédelem, a szociális ügyek, az európai uniós integráció, a határok átjárhatósága és minden más olyan kérdés, amellyel a VMSZ foglalkozott az elmúlt időszakban is.”

Az európai integráció kapcsán a VMSZ azért száll síkra, hogy a végrehajtott reformok előrehaladását igazságosabban értékeljék, a csatlakozási folyamatot pedig felgyorsítsák. Ennek részleteit Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke ismertette a Közügyekben.

„Az unió jövője, a szuverenitás és a migránsválság kezelése a három olyan gondolat a választási programunk elején, de a választási programunk egy részletes, kidolgozott, minden területre kitérő. Mi, mint mindig, minden választási programban konkrét elképzelésekkel indulunk a kampányban.”

A VMSZ kiáll amellett is, hogy lakhelyétől függetlenül minden betegnek elérhetővé kell tenni a megfelelő minőségű egészségügyi ellátást. A párt emellett ragaszkodik a fiatalok rendszeres támogatásához, valamint sportlétesítmények építéséhez és üzemeltetéséhez. A VMSZ az elkövetkező időszakban is arra törekszik, hogy újabb sportakadémiák nyílhassanak meg Vajdaság területén.

Választások 2023
VMSZ
Dr. Pásztor Bálint
Vajdasági Magyar Szövetség
Kovács Elvira

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.