Ugrás a tartalomra

A Facebookon üzent brüsszeli útja előtt Orbán

2018.02.23
12:02
2024.03.19
08:52
Forrás
hirado.hu
A migrációval szemben Magyarországnak szövetségesekre van szüksége – nemcsak Magyarországon, de a nemzetközi színtéren is – emelte ki Orbán Viktor.

Facebook-üzenetet küldött brüsszeli útja előtt a magyar miniszterelnök, ahol miniszterelnöki csúcsot tartanak pénteken. Orbán Viktor megismételte: Magyarország nem követi Brüsszel bevándorlást támogató politikáját, ezért a magyar álláspont közvetítéséhez nemcsak itthon, de külföldön is szövetségeseket keres. Brüsszel szerint a migráció jó dolog, és azt támogatni kell. Magyarország viszont ezt egészen máshogy gondolja. A migrációval szemben Magyarországnak szövetségesekre van szüksége – nemcsak Magyarországon, de a nemzetközi színtéren is – emelte ki Orbán Viktor.

Emlékeztetett, hogy épp ezért találkozott Václáv Klaussal, Csehország korábbi államfőjével, aki nemrég mutatta be Miért lehet és hogyan kell megállítani a népvándorlás című könyvét Magyarországon is. Orbán az egyik erbíli keresztény püspökkel is találkozott, akiknek Magyarország segítséget ad, „bizonyítván, hogy a segítséget kell odavinni, nem pedig a bajt idehozni”. Végül Magyarország egyik példaképével, Ausztrália külügyminiszter asszonyával is találkozott. Ausztrália köztudottan ellenzi a migrációt, megvédi a saját országát, a szuverenitás talaján áll, és bizonyítékot szolgáltat az egész világnak, de különösképpen Európának: a tengerpartszakaszokat is meg lehet védeni, ha az ember akarja – mondta a magyar kormányfő. 

Orbán Viktor
bevándorlás
EU-csúcs

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.