Ugrás a tartalomra

A Fehér Ház kulcsát kapta az amerikai elnöktől Aleksandar Vučić

2020.09.05
12:32
2020.09.05
13:40
Forrás
Szerbiai RTV
Az átadás alkalmával Donald Trump azt mondta a szerb elnöknek, ide mindig betérhet.

A kulccsal egy levelet is kapott, amelyet lányának, Milicának ad, a tollat, amellyel aláírta a megállapodást, fiának, Vukannak, azt a tollat pedig, amit Trumptól kapott, másik fiának, Danilónak adja - mondta Vučić.

Az Amerikai Egyesült Államok köszönetét fejezte ki Aleksandar Vučićnak és Avdullah Hotinak a történelmi megegyezésért a Fehér Házban, amellyel lehetővé teszik a széles körű gazdasági együttműködést. Az amerikai külügyminisztérium közölte, a bátor és kilátásokkal teli vezetés a megbékélést új távlatokba helyezi. Amerika támogatja a további tárgyalásokat Szerbia és Koszovó között a viszonyok teljes körű helyreállítása érdekében.

Megköszönte Aleksandar Vučić a szerbiai polgárok támogatását, amelyet a washingtoni tárgyalások során nyújtottak az államfőnek. A szerb köztársasági elnök Instagram-oldalára azt írta, fontos gazdasági és bilaterális tárgyalásokon van túl. Köszönet a szerbiai embereknek a támogatásért és azért, hogy hittek a tárgyalócsoportban és szeretik az országot - fogalmazott Aleksandar Vučić.

Fehér Ház
Washington
Aleksandar Vučić
Donald Trump
Amerikai Egyesült Államok
ajándék
kulcs

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.