Ugrás a tartalomra

Felgyújtották a koszovói Szociáldemokrata Párt elnökének autóját

2017.07.28
15:12
2024.03.19
08:32
Felgyújtották a koszovói Szociáldemokrata Párt elnökének, Oliver Ivanovićnak az autóját ma hajnalban Kosovska Mitrovicában.

A pártvezető a történtek után úgy nyilatkozott, nincsenek személyes konfliktusai, és nem vesz részt illegális üzletekben sem. Politikai ellenfelei léteznek, ez viszont nem lehet ok egy ilyen bűncselekményre – mondta Ivanović.

A koszovói Szerb Lista és a Koszovó-ügyi iroda is a leghatározottabban elítéli a történteket, és felszólították Pristinát, valamint a nemzetközi illetékes szerveket, hogy derítsék fel az ügyet, és szavatolják a lakosság biztonságát.

Oliver Ivanovićtyal egyébként 2005-ben hasonló eset történt. Akkor bombát találtak a gépkocsijában. A Szociáldemokrata Párt elnöke jelölteti magát Kosovska Mitrovica polgármesterének.

Két nappal ezelőtt hasonló eset történt Koszovóban. Akkor Dragan Milović autóját gyújtották fel, aki a község egykori elnöke volt. (Szerbiai RTV)

autó
elnök
felgyújtották
koszovói Szociáldemokrata Párt
Oliver Ivanović

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.