Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Felgyújtották a koszovói Szociáldemokrata Párt elnökének autóját

2017.07.28
15:12
2017.10.04
12:13
Felgyújtották a koszovói Szociáldemokrata Párt elnökének, Oliver Ivanovićnak az autóját ma hajnalban Kosovska Mitrovicában.

A pártvezető a történtek után úgy nyilatkozott, nincsenek személyes konfliktusai, és nem vesz részt illegális üzletekben sem. Politikai ellenfelei léteznek, ez viszont nem lehet ok egy ilyen bűncselekményre – mondta Ivanović.

A koszovói Szerb Lista és a Koszovó-ügyi iroda is a leghatározottabban elítéli a történteket, és felszólították Pristinát, valamint a nemzetközi illetékes szerveket, hogy derítsék fel az ügyet, és szavatolják a lakosság biztonságát.

Oliver Ivanovićtyal egyébként 2005-ben hasonló eset történt. Akkor bombát találtak a gépkocsijában. A Szociáldemokrata Párt elnöke jelölteti magát Kosovska Mitrovica polgármesterének.

Két nappal ezelőtt hasonló eset történt Koszovóban. Akkor Dragan Milović autóját gyújtották fel, aki a község egykori elnöke volt. (Szerbiai RTV)

autó
elnök
felgyújtották
koszovói Szociáldemokrata Párt
Oliver Ivanović

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.