Ugrás a tartalomra

A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten

2019.09.29
11:52
2019.09.29
15:54
Forrás
MTI, Origo.hu
Tisztújító kongresszust tart ma a Fidesz, azaz megválasztják az elnököt és az alelnököket is. Az esemény 10 órakor kezdődött.

A rendezvényen több tisztségviselő is felszólal. Semjén Zsolt, aki a 75 éves KDNP és az összes szövetséges nevében köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozta: szövetségük értékszövetség. A magyar miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke úgy fogalmazott: megvédtük a hazánkat, a keresztény civilizációnkat, ezzel az életformánkat és a népünket. A kongresszuson jelen van Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is. Felszólalásában rendkívül sikeresnek ítélte azt az időszakot, amely az elmúlt kongresszus óta eltelt. Ma Szerbiában több mint száz év után nem hátrányt, hanem előnyt jelent magyarnak lenni - mondta. Orbán Viktor várhatóan 14:30-kor szólal fel a rendezvényen. A legutóbbi Fidesz-kongresszus 2017 őszén volt, akkor egyhangúlag, 1358 szavazattal megerősítették elnöki pozíciójában Orbán Viktor miniszterelnököt.

Fidesz
Budapest
tisztújító kongresszus
Semjén Zsolt
Pásztor István

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.