Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanović

Fókuszban az igazságügyet érintő törvénycsomag

2023.02.05
12:48
2023.02.05
17:22
Forrás
Szerbiai RTV
Ma is ülésezik a szerbiai köztársasági parlament. A képviselők 32 napirendi pontot tárgyalnak meg az első rendkívüli ülés folytatásában.

A fókuszban az igazságügyet érintő törvénycsomag van, de más témák is szóba kerültek az ülésen, ahol ismét kialakult kisebb kakaskodás az ellenzék és a kormánypártok között. Ökrész Rozália, a VMSZ köztársasági képviselője egyes, gazdasági kérdéseket érintő törvényjavaslatokat érintett felszólalásában. Szerbia Nemzetközi Valutaalappal szembeni kötelezettségeit, valamint az alappal kötött készenléti hitelmegállapodás felhasználását érintő javaslattal kapcsolatban szólalt fel. Egyebek között hangsúlyozta, az IMF még mindig alacsonyabb kamattal kínál hiteleket az országoknak a kereskedelmi bankoknál. Mint mondta, a szervezetet sok esetben negatív kontextusban említik. A VMSZ támogatja a törvényjavaslatot, mert szerintük az újabb készenléti hitelmegállapodással biztosíthatók a további strukturális reformok az országban, különös tekintettel az energetikára.

Ökrész Rozália, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „A világ legtöbb országa már harmadik éve gazdasági válsággal küzd. A 2023-as év is számos kihívást tartogat. Ebben az időszakban egy államnak a legfontosabb, hogy stabil legyen, hogy fizetőképes legyen. Szerbiát támogatják a nemzetközi szervezetekben, ami ezekben az időkben rendkívül fontos a stabilitás megőrzése érdekében, amit szeretnénk megtartani minden eddig elért gazdasági eredménnyel együtt.”

szerb parlament
szerb parlament
igazságügy
Maja Popović
Ökrész Rozália

Most

17:29, Frissítve: 17:37

Tapasztalatszerző körúton

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, magyar miniszteri biztos tapasztalatszerzés céljából munkatársaival Belgrádba és Dél-Bánátba látogatott.
16:37, Frissítve: 18:02

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.