Ugrás a tartalomra

Fontos az erős vállalkozói közösség Vajdaságban

2023.12.12
09:57
2024.04.17
13:32
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a vállalkozók évzáró ünnepségét Zentán. A cél az volt, hogy a különböző cégek vezetői, képviselői tapasztalatot cserélhessenek és személyesen is megismerhessék egymást.

A Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesületének és a Vajdasági Magyar Borászok Egyesületnek szervezésében 150 vállalkozó vett részt az eseményen.

Tóth Tamás, a Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesületének elnöke: „Egymástól tanuljanak, tapasztalatot cseréljenek, tehát ez az egyik főcsapásunk, amit az egyesületben kívánunk megtenni az elkövetkező időszakban. Mindamellett, hogy az egész Kárpát-medencében próbáljuk összekapcsolni a vállalkozókat. A másik nagyon komoly irányvonalunk különböző területeken az oktatások szervezése.”

Az esemény társszervezője Méhes Béla elmondta, 35 körülire tehető a borász tagok száma. A következő év a toborzásról, és az arculat kialakításról szól majd - tette hozzá.

Méhes Béla, a Vajdasági Magyar Borászok Egyesületének elnöke: „Vajdaságot felrajzoljuk valahol a bortérképre, elsősorban Vajdaságon belül, de mint a Kárpát-medence is egy magasztosabb cél, de Európát és a világot is cél két tűztük ki. Persze ezek nem a rövid céljaink között szerepelnek.”

A vállalkozók összefogásával 200 aktív tagot számláló közösség jött létre.

Juhász Bálint, tartományi listavezető, VMSZ: „A vajdasági magyar közösség számára fontos az ilyen erős, összetartó közösségeknek a léte. A közösségi erő megmutatásáról szól december 17-e is, hogy megmutassuk a közösségi erőt. Ez visz bennünket előrébb a vállalkozói szektorban, és az új lehetőségek biztosításában.”

A vállalkozások megerősítésével a munkavállalók is jobb helyzetbe kerülnek, jobb munkakörülményeket, kimagaslóbb béreket tudnak nekik biztosítani azon munkáltatók, akik ezekben a programokban részt vesznek - fűzte hozzá Juhász Bálint.

Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesülete
Vajdasági Magyar Borászok Egyesülete
Tóth Tamás
Méhes Béla
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.