Ugrás a tartalomra

Fontos a magyarországi kormánypárt erős képviselete Brüsszelben

2019.05.14
12:12
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Muzslyán húsz bejegyzett civil szervezet és hét alosztályként működő egyesület van. Helyi járulék nélkül pályázatok útján képesek fennmaradni. Ebben nagy segítség az anyaországi támogatás.

Egyebek között ezért is fontos az, hogy a jelenlegi magyarországi kormánypártnak továbbra is erős képviselete maradjon Brüsszelben, ehhez pedig a határon túli magyarok is hozzájárulhatnak – hangzott el a muzslyai Magyar Házban megtartott civil kerekasztal-beszélgetésen.

Sztojkó József, nagybecskereki elnök, VMSZ: „Nagyon fontosnak tartjuk ezeknek a civil egyesületeknek a tevékenységeit és rendezvényeit és azokon keresztül tudjuk ápolni, gyakorolni anyanyelvünket, kultúránkat. Azokon keresztül tudjuk megóvni hagyományainkat is. Nekünk itt Muzslyán fontos, hogy azok a támogatások, amelyeket az elmúlt években kaptunk az egyesületek mindennapi tevékenységére, valamint rendezvényeire, hogy megmaradjanak. Ezek a támogatások csak akkor tudnak megmaradni, amennyiben Brüsszelben erős, magyar érdekeltségű erő fog kialakulni a Fidesz-KDNP-nek a listáján keresztül, amely továbbra is tudja támogatni az itt élő, a Muzslyán tevékenykedő magyarokat.”

Muzslya
Sztojkó József

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.