Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Fontos a nemzeti közösségek képviselete az államigazgatásban

2021.11.24
14:22
2021.11.24
14:33
Forrás
Pannon RTV
Javítani kell a tartomány területén működő államigazgatási szervekben dolgozó nemzeti kisebbséghez tartozó személyek arányán - jelentette ki a szerbiai parlament mai ülésén Ökrész Rozália.

A VMSZ képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy a legfrissebb, szeptember végi adatok szerint, jóval kevesebb ezeknek a dolgozók az aránya, mint amekkora részét a nemzeti közösségük alkotja a tartomány lakosságának. A magyarok tekintetében is jelentős a lemaradás, hiszen Vajdaság lakosságának mintegy 13 százalékát tesszük ki, ennek ellenére a tartomány területén működő államigazgatási szervekben dolgozó magyarok aránya mindössze 4,52 százalékos.

Ökrész Rozália
VMSZ
részarányos foglalkoztatás

Most

15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű