Ugrás a tartalomra

Főtitkárváltásra készül a német Kereszténydemokrata Unió

2018.02.19
20:46
2018.02.19
21:48
Forrás
hirado.hu
A párt vezetősége Angela Merkel pártelnök-kancellár javaslatára Saar-vidék tartomány eddigi miniszterelnökét, Annegret Kramp-Karrenbauert javasolja a tisztségre – jelentették be hétfőn Berlinben.

A pozíció betöltéséről a párt február 26-i rendkívüli kongresszusán döntenek majd. Nagy szerencse a CDU-nak, hogy Kramp-Karrenbauer lesz a következő főtitkár, nyilatkozta Merkel. A leendő főtitkár hangsúlyozta, hogy a mostani az egyik legnehezebb politikai időszak Németország történetében, és ebben a helyzetben erős néppártokra van szükség. Főtitkárként azért dolgozik majd, hogy a CDU a jövőben is a politikai közép első számú tényezője legyen.

Kereszténydemokrata Unió

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.