Ugrás a tartalomra
Annegret Kramp-Karrenbauert
Wikimedia

Főtitkárváltásra készül a német Kereszténydemokrata Unió

2018-02-19
20:46
2018-02-19
21:48
Forrás
hirado.hu
A párt vezetősége Angela Merkel pártelnök-kancellár javaslatára Saar-vidék tartomány eddigi miniszterelnökét, Annegret Kramp-Karrenbauert javasolja a tisztségre – jelentették be hétfőn Berlinben.

A pozíció betöltéséről a párt február 26-i rendkívüli kongresszusán döntenek majd. Nagy szerencse a CDU-nak, hogy Kramp-Karrenbauer lesz a következő főtitkár, nyilatkozta Merkel. A leendő főtitkár hangsúlyozta, hogy a mostani az egyik legnehezebb politikai időszak Németország történetében, és ebben a helyzetben erős néppártokra van szükség. Főtitkárként azért dolgozik majd, hogy a CDU a jövőben is a politikai közép első számú tényezője legyen.

Kereszténydemokrata Unió

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.