Ugrás a tartalomra

„Franciaországnak és Németországnak új fejezetet kell nyitnia Európa történetében”

2018.11.18
17:53
2024.03.19
08:33
Forrás
MTI
Az EU a mai állapotában nem tud megbirkózni az előtte álló kihívásokkal - mondta Emmanuel Macron francia államfő vasárnap Berlinben a német szövetségi parlamentben.

A világháborúk, a diktatúrák, a jelenkori háborúk és a terrorizmus áldozatainak emléknapja alkalmából kiemelte, a világ válaszút előtt áll, vagy behódol a "lelkiismeret nélküli technológia", az "emlékezet nélküli nacionalizmus" és az "értékek nélküli fanatizmus" előtt, vagy elkezd küzdeni azért, hogy a fejlődés eredményei az egész emberiség javát szolgálják. A határőrizeti és a közös védelempolitikánk, viszonyulásunk a digitális világhoz és pénzügypolitikai függetlenségünk mind olyan terület, amellyel törvényeink mostohán bánnak, és amelyekhez az EU egy kezdő félénkségével közelít. Franciaországnak és Németországnak éppen ezeken a területeken kell felelősséget vállalnia. Össze kell szednünk a bátorságunkat egy új fejezet megnyitásához - mondta a francia államfő.

Franciaország
Németország
Emmanuel Macron
Európa

Most

21:59, Frissítve: 08:00

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.