Ugrás a tartalomra

Gabriel Escobar: közelebb kerültünk a Szerb Községek Közösségének megalapításához

2023.03.17
17:14
2023.03.17
17:23
Forrás
Szerbiai RTV
Az Amerikai Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja annyit remél az ohridi találkozótól, amelyen Aleksandar Vučić és Albin Kurti ül ismét tárgyalóasztalhoz, hogy véleménymegosztás igen, megállapodás azonban nem lesz.

Szavai szerint nem számít arra, hogy bármit is aláírjanak a felek. Elmondta, számos kihívással néznek szembe, Ohridban azonban már az is eredmény lesz, ha a két vezető úgy távozik onnan, hogy tisztában lesz vele, a tárgyalásokat nem lehet megszakítani mindaddig, amíg a nyitott kérdéseket nem rendezik tartósan. Az USA belgrádi nagykövetségén megtartott tegnapi sajtótájékoztatóján Gabriel Escobar, aki az elmúlt két napban a szerb államfővel és kormányfővel is tárgyalt, úgy fogalmazott, közelebb kerültek a koszovói Szerb Községek Közösségének megalapításához, mint hetekkel ezelőtt. Szerinte csak idő kérdése, hogy megalakuljon a szóban forgó közösség, szem előtt tartva a koszovói szerbek érdekeit.

Gabriel Escobar
Pristina
Albin Kurti

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.