Ugrás a tartalomra

Hadgyakorlatot tartottak a pancsovai Rastko Nemanjić kaszárnyában

2021.02.07
14:52
2021.02.07
20:03
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen részt vett Aleksandar Vučić szerb államfő, a Szerbiai Katonaság főparancsnoka, Nebojša Stefanović védelmi miniszter és Milan Mojsilović a Szerbiai Katonaság vezérkari főnöke.

A bemutató után Vučić elmondta, a jövőben is a katonaság megerősítésén dolgoznak, a lehető leggyorsabb ütemben.

Helikopter röpködött, tankok masíroztak a pancsovai Rastko Nemanjić kaszárnyában vasárnap délelőtt. A hadgyakorlaton a speciális műveletekre vonatkozó tevékenységeket mutatták be a katonák. Bemutatták egyebek mellett, hogyan néz ki a felderítés, a terroristák elleni támadás városi környezetben és a robbanóeszközök megsemmisítése.
 

Az esemény után Aleksandar Vučić elmondta, folytatódnak a beruházások a katonaság területén. A védelmi minisztérium tagjai pedig már most érezhetik a korábbi évek változásait, ugyanakkor kijelentette, mindent fel kell gyorsítani és erősebbé kell tenni ezen a területen. A katonaságtól azt várja, hogy őrizzék meg Szerbia integritását és szabadságát, legyenek a nép védelmezői.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Már áprilistól, vagyis májustól jönnek az első fizetések, amelyeket jelentősen megemeltünk. Ez több mint, amit másokért tettünk a közszférában. Hiszem, hogy képesek leszünk megőrizni a katonaság kötelékében szolgáló embereket, és hogy még több embert vonhatunk be a katonaságunkba.”

Vučić más, aktuális kérdéseket is érintett Pancsován. A koronavírus elleni oltásokról elmondta, pár napon belül újabb adag vakcina érkezik az országba: „Szerdától vagy csütörtöktől elindul a tömeges oltás folytatása, mert keddtől, szerdától vagy csütörtöktől még több oltásunk lesz, amelyet beadhatunk a polgárainknak. Úgy gondolom, hogy a lakosainknak az a legfontosabb, hogy mi lesz az egészségükkel, biztonságban érzik-e magukat, és mik a jövőre vonatkozó terveik.”

A szerb elnök azt is elmondta, hogy az állam sikereket ért el a szervezett bűnözés elleni küzdelemben. Hozzátette, nem engedték meg azt, ahogyan azt a korábbi rezsimek tették, hogy megöljék a miniszterelnököt.

Pancsova
kaszárnya
Aleksandar Vučić
Nebojša Stefanović
Milan Mojsilović
hadgyakorlat
katonai hadgyakorlat

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.