Ugrás a tartalomra

A haladókkal és koalíciós partnereikkel egyeztetett Vučić

2020.07.21
12:10
2020.07.21
16:36
Forrás
Pannon RTV
Az Aleksandar Vučić - A gyermekeink jövőjéért nevű köztársasági parlamenti lista képviselőit fogadta ma Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök a kormányalakítási tárgyalássorozat részeként.

A listaállító Szerb Haladó Párt képviselői mellett a koalíciós partnerek is részt vettek az egyeztetésen, így többek között Rasim Ljajić, a Szerbiai Szociáldemokrata Párt elnöke is. A találkozót követően Miloš Vučević azt nyilatkozta, a szerb államfővel nem vitattak meg személyi kérdéseket, az új kormányalakításhoz viszont megbízást kértek. A Szerb Haladó Párt alelnöke hangsúlyozta, olyan kormányt akarnak, amely megvalósítja a Szerbia 2025 tervet, megőrzi a politikai stabilitást a régióban, szem előtt tartja a nemzeti érdekek megőrzését Koszovóban, illetve Szerbia európai útját. Mindazonáltal együttműködik Kínával és Oroszországgal is.

Miloš Vučević, alelnök, Szerb Haladó Párt: „Természetesen a régióval kapcsolatos aktualitásokról is beszéltünk, és mindenekelőtt Koszovóról. Tájékoztathatom önöket arról, hogy a parlament, azaz a szerbiai köztársasági képviselőház megalakul augusztus harmadikáig, majd a kormány a törvényes határidőn belül november harmadikáig. Az előzetes terveink szerint tehát augusztus végig, szeptember elejéig meglesz a megválasztott kormány. Az új kormány a folytonosság kormánya lesz.”

Szerb Haladó Párt
Aleksandar Vučić
Rasim Ljajić
Miloš Vučević
kormányalakítási tárgyalás
kormányalakítás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.