Ugrás a tartalomra

Hashim Thaci szerint Belgrád provokált

2018.03.27
19:32
2024.03.19
08:39
Forrás
Szerbiai RTV
A Szerb Lista döntése, hogy kilép a koszovói kormányból, azt bizonyítja, hogy Marko Đurić koszovói látogatása Belgrád provokációja volt - áll Hashim Thaci közleményében.

A koszovói elnök továbbra is illegálisnak tekinti a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának beutazását Koszovóra. A közlemény szerint mindez éppen azon a napon történt, amikor elrendelte a Koszovói Szerb Községek Közössége alaptörvényének kidolgozását.

Thaci ma ismét tárgyalt Federica Mogherinivel, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével, aki most is hangsúlyozta, hogy a párbeszédnek nincs alternatívája. A koszovói elnök háláját fejezte ki a koszovói rendőrségnek, amiért szakszerűen és a megfelelő időben reagáltak.

Hashim Thaçi
Koszovó
szerb

Most

16:51, Frissítve: 18:19

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.
14:43, Frissítve: 16:58

A győzelem napját ünneplik Moszkvában

Katonai felvonulást tartottak Moszkvában a Győzelem napja alkalmából. Oroszország május 9-én a második világháború idején Németország felett aratott győzelemre emlékezik.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.