Ugrás a tartalomra

Hat évtized után új fel- és leszállópályát kap a belgrádi repülőtér

2021.07.07
18:09
2021.07.07
18:35
Forrás
Pannon RTV
A francia Vinci vállalat 2019-ben 16 millió eurót fektetett a belgrádi Nikola Tesla reptéren zajló munkálatokba, 2020-ban több mint 60 millió euró, idén pedig a tervek szerint több mint 125 millió euró értékben történik majd meg a befektetés.

A válság, amelyet a koronavírus-járvány hozott magával megmutatta, hogy jól döntöttünk, amikor koncessziós szerződést kötöttünk a francia vállalattal - mondta Ana Brnabić azon az eseményen, amelyen a Nikola Tesla repülőtérnek két európai díjat adtak át a minőségi szolgáltatásokért. A szerb miniszterelnök hozzátette, hatvan év után a Nikola Tesla repülőtér új fel- és leszállópályát kap majd, az új terminál pedig még 2024 előtt elkészülhet.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök: „Mi Szerbiában, a koronavírus-járvány ellenére, nem állítottunk le egyetlen egy projektet sem. Folytattuk a közutak, a vasutak építését, a járvány ellenére folytattuk a klinikai központok és kórházak építését is, sőt, ki is terjesztettük ezt és fel is gyorsítottuk. Minden projektet folytattunk, amit még a járvány előtt elterveztünk, minden kihívás ellenére, amivel szembesültünk. Köszönöm a Vinci vállalatnak, hogy a szerb kormány és Szerbia mellé állt, hiszen a járvány ellenére önök sem állították le, se nem szüneteltették a belgrádi repülőtéri befektetéseket.”

Nikola Tesla repülőtér
Belgrád
terminál
Ana Brnabić

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.