Ugrás a tartalomra

Házi őrizetbe helyezik Dejan Pantićot, szabadon engedték Nikola Nedeljkovićot

2022.12.28
14:15
2022.12.28
15:29
Forrás
Tanjug
Pantić ügyvédje megkapta a bírósági végzést, amely szerint január 9-ig lesz érvényben a házi őrizetről szóló döntés, akkor pedig a bíróság hoz döntést a továbbiakról. Nikola Nedeljkovićot pedig szabadon engedték.

Dejan Pantić házi őrizetbe helyezéséről a hírt fia, Predrag is megerősítette. Azt mondta, részleteket még nem tudnak. Közölte, beszélt a szerb államfővel és köszönetet mondott mindenkinek, aki kiállt mellettük. A koszovói rendőrség december 10-én tartoztatta le, az egykori rendőrt, Dejan Pantićot. Ezt követően a koszovói szerbek barikádokat állítottak.

Albin Kurti az üggyel kapcsolatban kiemelte, hogy kíváncsi arra, ki volt az a bíró, aki megengedte, hogy Pantić házi őrizetbe kerüljön. Koszovó miniszterelnöke hozzátette, Pantićot terrorizmussal vádolják, ezért nem érti, hogy hozhattak ilyen döntést.

Nikola Nedeljkovićot pedig szabadon engedték a koszovói hatóságok és már úton van Belgrádba - ezt közölte a szerb közmédia nem hivatalos információkra hivatkozva. Nedeljkovićot Vidovdankor azaz Szent Víd napján, a Gazimestannál megtartott gyászmisét követően fogták el és Kosovska Mitrovica északi részén tartották őrizetben. A Prištinában meghozott döntés szerint első fokon nyolc hónapnyi börtönre ítélték etnikai gyűlölet és türelmetlenség szítása miatt. December elején két hónapra mérsékelték a büntetést.

Koszovó
Dejan Pantić
barikád

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.