Ugrás a tartalomra

Hegyi-Karabah - Az azeri elnök felvonta az azerbajdzsáni lobogót Khankendiben

2023.10.15
17:24
Forrás
MTI
Ilham Aliyev azeri elnök felvonta az azerbajdzsáni lobogót Khankendiben (Sztyepanakert), Hegyi-Karabah központjában, ahol beszédet is mondott - jelentette az Azertac azeri hírügynökség.

Aliyev a nap folyamán emellett több, hegyi-karabahi helységben is felvonta az azerbajdzsáni zászlót, a többi között Aghdarában.
    Azerbajdzsán szeptemberben indított sikeres villámoffenzívát az ott élő örmények által egyoldalúan kikiáltott, nemzetközileg el nem ismert, szakadár "Hegyi-karabahi Köztársaság" ellen, melynek területe a nemzetközi jog szerint Azerbajdzsánhoz tartozik. A korábban örmény többségű, mintegy 120 ezres terület az azeri győzelem óta szinte teljesen elnéptelenedett, lakosai tömegesen menekültek Örményországba megtorlásoktól tartva.

Hegyi-Karabah
Azerbajdzsán

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.