Ugrás a tartalomra

Hétfőn és kedden kormányalakítási konzultációk

2020.07.19
13:15
2020.07.19
20:27
Forrás
Tanjug
A szocialistákkal és a haladókkal egyeztet a szerb elnök a várhatóan őszig megalakuló kormányról.

Hétfőn folytatódnak a kormányalakítási konzultációk Szerbiában. A szerb államfő holnap reggel a szocialistákat és vezetőjüket, Ivica Dačićot fogadja. Az előzetes bejelentések szerint saját pártja, a Szerb Haladó Párt képviselőivel kedden találkozik. Az egyeztetések múlt kedden kezdődtek. Várhatóan szeptember elejére megalakulhat a szerb kormány. Az egyetlen parlamentbe jutó vajdasági magyar párt, a VMSZ együttműködne a szavazatok nagy többségét megszerző haladókkal a köztársasági parlamentben, és államtitkári pozíciókat szeretne megkapni.

kormányalakítás
kormány
Szerbia
Aleksandar Vučić
Ivica Dačić
szocialisták
haladók
egyeztetések

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.