Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

A hétvégén tisztáznak részleteket a védettségi igazolással kapcsolatban

2021.10.22
21:26
2021.10.23
09:16
Forrás
Szerbiai RTV
A hétvége folyamán egyértelműsítik, hogy mely magánlaborok tesztjeit fogadják el a szórakozóhelyekre és kávézókba való belépés esetén - erről beszélt a szerb miniszterelnök.

Ana Brnabić elmondta, néhány kérdés még tisztázatlan a védettségi igazolványokkal kapcsolatban, egyik az, hogy mely antigén-tesztet fogadják majd el. Ezekre a hét vége folyamán válaszolnak majd. Egyes magánlaborok ugyanis nem az EU által elfogadott standardok szerinti gyorsteszteket használják - magyarázta a kormányfő. Mint ismeretes, szombat 22 órától csak védettségi igazolvánnyal, negatív PCR-teszttel, vagy antigén teszttel látogathatók a szórakozóhelyek és vendéglátóipari létesítmények zárt terei Szerbiában. A szabálysértéseket hétfőtől sújtják bírsággal.

védettség
védettségi igazolás
védettségi igazolvány

Most

14:13

Elkezdődött a IV. Synergy fesztivál

Elkezdődött a negyedik Synergy fesztivál az Újvidéki Színházban. A nyelvi és etnikai kisebbségek színházának találkozóján december 12-ig hat város társulata fog szerepelni hét előadással.
13:56, Frissítve: 14:04

A bővítés a jövő kulcsa?

Az Európai Unió bővítési politikája, a nyugat-balkáni országok uniós csatalakozása, továbbá a migráció problémájának megoldása is napirenden szerepelt a tegnapi A bővítés a jövő kulcsa? elnevezésű konferencián Budapesten.
12:13, Frissítve: 12:18

Vakcinakarácsonyfa - már ilyen is van

Nem mindennapi karácsonyfát állítottak fel Románia egyik legnagyobb oltópontján. A fa három méter magas és körülbelül 19 000 üres koronavírus elleni oltóanyagos üvegből áll.

Népszerű