Ugrás a tartalomra

Heves vita alakult ki a jövő évi költségevetés körül a szerb parlamentben

2017.12.08
14:40
2024.03.19
08:51
Forrás
Szerbiai RTV
A viták miatt kétszer is szünetet rendeltek a parlament mai ülésén.

A 2018-as költségvetésről vitázik a szerb parlament. A képviselőház mai ülése hangos elégedetlenséggel vette kezdetét, ugyanis többen azt kifogásolták, hogy sem Ana Brnabić miniszterelnök, sem Dušan Vujović pénzügyminiszter nincs a teremben. Vujović azonban kisebb késést követően megérkezett a parlamentbe és azonnal válaszolt a jövő évi költségvetést bíráló ellenzék felvetéseire. A pénzügyminiszter egyebek mellett azt mondta, hogy nem kell illúziókat kelteni, ugyanis a reformokat kiadások nélkül nem lehet megvalósítani. Vujović kijelentése nem maradt ellenzéki reakció nélkül. A heves viták miatt kétszer is szünetet rendeltek a parlament mai ülésén. A szerb sajtó információi szerint a költségvetésről várhatóan a jövő héten szavaz majd a köztársasági parlament.

Szerbia
parlament

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.