Ugrás a tartalomra

Hivatalos a Brexit-határidő módosítása

2019.10.29
20:27
Forrás
MTI
Hivatalosan is jóváhagyták az Egyesült Királyság európai uniós kiválási határidejének újabb, január 31-i elhalasztását célzó brit kérelmet a bennmaradó tagállamok kormányai.

Ezt jelentette be az Európai Tanács elnöke. Donald Tusk arról számolt be a Twitteren, hogy egyfajta rugalmas megoldásról született megállapodás, amelynek értelmében a szigetország tagsága akár november 30-án vagy december 31-én is megszűnhet, amennyiben esetleg korábban sikerül a kiválás feltételrendszerét rögzítő új szerződés ratifikálása. Nem volt szükség soron kívüli európai uniós csúcstalálkozó összehívására, a jóváhagyás írásbeli eljárás keretében történt a huszonhetek egyhangú döntése alapján, két nappal a jelenleg érvényes határidő előtt. 

Brexit
határidő
Egyesült Királyság
Európai Unió
Donald Tusk

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.