Ugrás a tartalomra

Horst Seehofer kilátásba helyezte a német kormánykoalíció felbontását

2018.06.22
15:33
2018.06.22
15:38
Forrás
MTI
Kilátásba helyezte a német szövetségi kormányt alkotó pártok koalíciójának felbontását a menekültügy körüli viták miatt Horst Seehofer belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió elnöke.

Seehofer a helyi sajtóban azt nyilatkozta, hogy a célt illetően egyetértés van közte és Angela Merkel kancellár, a Kereszténydemokrata Unió elnöke között. Mindketten el akarják kerülni, hogy Németországba olyan menedékkérők lépjenek be, akik egy másik EU-s tagországban már benyújtották menedékjogi kérelmüket. A kancellár európai szinten szeretné rendezni a kérdést, "én pedig azt szeretném, hogy szükség esetén a szövetségi rendőrség intézkedjen a határon" - mondta Seehofer. A szövetségi kormányt alkotó koalíció harmadik tagja, a Német Szociáldemokrata Párt vezetősége élesen bírálta a CDU és a CSU pártszövetségen belüli vitát, és annak lezárására szólított fel őket. 

Horst Seehofer
Keresztényszociális Unió

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.