Ugrás a tartalomra
TANJUG/FOTO HINA/ MARIO STRMOTIC/ nr

Horvát miniszterelnök-helyettes: Gruboriban háborús bűncselekményt követtek el a szerb civil lakosság ellen

2020.08.06
11:01
2020.08.06
11:15
Forrás
Szerbiai RTV
Háborús bűncselekmény történt a szerb civil lakosság felett Gruboriban - jelentette ki Tomo Medved horvát miniszterelnök-helyettes tegnap este a horvát közmédia műsorában.

Elmondta, 1995. augusztus 25-én a horvátországi Gruboriban 6 idős szerb nemzetiségű civilt gyilkoltak meg a horvát speciális rendőri alakulatok egyes tagjai. Tomo Medved hangsúlyozta, minden ártatlan civil áldozathoz tisztelettel kell viszonyulni nemzetiségétől függetlenül, annak érdekében, hogy megteremtődjön a bizalom a két nép között. Medved kiemelte, nem okoz számára nehézséget az, hogy elmenjen Gruboriba, mert mindenki kötelessége, hogy fejet hajtson az ártatlan áldozatok előtt.

Tomo Medved
Horvátország
Grubori
háborús
bűncselekmény

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.