Ugrás a tartalomra
TANJUG/FOTO HINA/ MARIO STRMOTIC/ nr

Horvát miniszterelnök-helyettes: Gruboriban háborús bűncselekményt követtek el a szerb civil lakosság ellen

2020-08-06
11:01
2020-08-06
11:15
Forrás
Szerbiai RTV
Háborús bűncselekmény történt a szerb civil lakosság felett Gruboriban - jelentette ki Tomo Medved horvát miniszterelnök-helyettes tegnap este a horvát közmédia műsorában.

Elmondta, 1995. augusztus 25-én a horvátországi Gruboriban 6 idős szerb nemzetiségű civilt gyilkoltak meg a horvát speciális rendőri alakulatok egyes tagjai. Tomo Medved hangsúlyozta, minden ártatlan civil áldozathoz tisztelettel kell viszonyulni nemzetiségétől függetlenül, annak érdekében, hogy megteremtődjön a bizalom a két nép között. Medved kiemelte, nem okoz számára nehézséget az, hogy elmenjen Gruboriba, mert mindenki kötelessége, hogy fejet hajtson az ártatlan áldozatok előtt.

Tomo Medved
Horvátország
Grubori
háborús
bűncselekmény

Most

11:01, Frissítve: 11:17

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant egy Mig-21-es repülőgép Loznica közelében. Nem megerősített források szerint az egyik pilóta életét vesztette, a másikat keresik. Hamarosan bővebben...
10:45, Frissítve: 10:57

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.
07:32, Frissítve: 07:53

Készül az uniós jelentés Szerbiáról

Az elmúlt év jogállamiság terén elért eredményeinek fontos elemei várhatóan bekerülnek az Európai Bizottság Szerbiáról szóló jelentésébe - jelentette ki Jadranka Joksimović.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.