Ugrás a tartalomra

Hoti szerint nem téma a Szerb Községek Közösségének kérdése

2020.09.24
14:26
Forrás
Szerbiai RTV
A szeptember végi brüsszeli találkozó is elmaradhat.

Avdullah Hoti koszovói miniszterelnök megismételte, hogy a Szerb Községek Közösségének kérdése lezárt téma, és megerősítette annak lehetőségét, hogy szeptember 28-án, Brüsszelben nem tartják majd meg a tervezett találkozót Szerbia elnökével. Hoti szerint a Szerb Községek Közösségének témája még 2015-ben lezárult, ez tehát nem lehet párbeszéd kérdése - tette hozzá.

Nem tudom, hogy a találkozóra sor kerül-e, a következő napokban meglátjuk, de érdekeltek vagyunk a párbeszéd előremozdításában, mert az Koszovó érdeke - mondta a koszovói miniszterelnök pristinai sajtótájékoztatóján.

Hoti úgy véli, a legnagyobb kompromisszum, amelyet Koszovó tett, hogy beleegyezett abba, hogy párbeszédet kezdjen Szerbiával.

Avdullah Hoti
Szerb Községek Közössége
brüsszeli találkozó
Brüsszel
elmaradhat

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.
11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.