Ugrás a tartalomra

IMF: Szerbia felelős gazdaságpolitikát folytat

2021.04.21
17:42
Forrás
Tanjug, Vajdasági RTV, B92
Gazdasági témákról egyeztetett Aleksandar Vučić a Nemzetközi Valutaalap küldöttségével online formában.

A delegáció vezetője Jan Kees Martijn szerint Szerbia tavaly jó eredményt ért el a világjárvány kihívásai ellenére is, és felelős gazdaságpolitikát folytatott, továbbá sikeres volt a válságkezelésben is. A beszélgetésen elhangzott, az ország fő célja az, hogy az államadósság ne haladja meg a GDP 60 százalékát. A szerb államfő kiemelte, hogy Szerbia az idei év első negyede után már jó úton halad a tervezett hat százalékos gazdasági növekedés felé. Az ország nagy hangsúlyt fektet az infrastruktúra fejlesztésére - tette hozzá Vučić. A tárgyalások a Nemzetközi Valutaalap és a szerb államvezetés között április 12-én kezdődtek és április 23-ig tartanak. 

IMF
Nemzetközi Valutaalap
Aleksandar Vučić
Jan Kees Martijn
gazdaság

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.