Ugrás a tartalomra

IMF: Szerbia felelős gazdaságpolitikát folytat

2021.04.21
17:42
Forrás
Tanjug, Vajdasági RTV, B92
Gazdasági témákról egyeztetett Aleksandar Vučić a Nemzetközi Valutaalap küldöttségével online formában.

A delegáció vezetője Jan Kees Martijn szerint Szerbia tavaly jó eredményt ért el a világjárvány kihívásai ellenére is, és felelős gazdaságpolitikát folytatott, továbbá sikeres volt a válságkezelésben is. A beszélgetésen elhangzott, az ország fő célja az, hogy az államadósság ne haladja meg a GDP 60 százalékát. A szerb államfő kiemelte, hogy Szerbia az idei év első negyede után már jó úton halad a tervezett hat százalékos gazdasági növekedés felé. Az ország nagy hangsúlyt fektet az infrastruktúra fejlesztésére - tette hozzá Vučić. A tárgyalások a Nemzetközi Valutaalap és a szerb államvezetés között április 12-én kezdődtek és április 23-ig tartanak. 

IMF
Nemzetközi Valutaalap
Aleksandar Vučić
Jan Kees Martijn
gazdaság

Most

18:51, Frissítve: 21:56

Az angolok nyerték a D-csoport rangadóját

Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Népszerű

Az Interpol körözte, Szabadkán tartóztatták le

Egy Interpol által körözött személyt tartóztatott le, és vett őrizetbe a szabadkai rendőrség. Az 1985-ös születésű magyar állampolgárságú P. K.-t egy másik személy házában találtak meg a városban.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.