Ugrás a tartalomra

Ismét többezer sárga mellényes demonstrált Párizsban

2019.04.20
16:17
2024.03.19
08:48
Forrás
hirado.hu
Kora délutánig 126 embert vettek őrizetbe a hatóságok Párizsban, az immár 23. alkalommal megszervezett szombati tüntetésen.

Ismét többezer sárga mellényes demonstrált a francia fővárosban Emmanuel Macron államfő gazdaságpolitikája ellen. Helyenként a demonstrálók útakadályokat gyújtottak fel, de a lángokat a tűzoltók hamar eloltották. A hatóság emberei könnygázt vetettek be a tüntetőkkel szemben.

A demonstrálók a magas adók és a gazdasági egyenlőtlenségek ellen tiltakoztak Párizsban és környékén, illetve más francia városokban. Több aktivistát most már az is dühíti, hogy francia milliárdosok pár nap alatt egymilliárd eurót ajánlottak fel a Notre-Dame helyreállításának támogatására, míg a sárga mellényesek követeléseit továbbra sem teljesítik, és rengeteg ember napi megélhetési gondokkal küzd.

Párizs
sárga mellényesek

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.