Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Ismét többezer sárga mellényes demonstrált Párizsban

2019-04-20
16:17
2019-09-08
07:46
Forrás
hirado.hu
Kora délutánig 126 embert vettek őrizetbe a hatóságok Párizsban, az immár 23. alkalommal megszervezett szombati tüntetésen.

Ismét többezer sárga mellényes demonstrált a francia fővárosban Emmanuel Macron államfő gazdaságpolitikája ellen. Helyenként a demonstrálók útakadályokat gyújtottak fel, de a lángokat a tűzoltók hamar eloltották. A hatóság emberei könnygázt vetettek be a tüntetőkkel szemben.

A demonstrálók a magas adók és a gazdasági egyenlőtlenségek ellen tiltakoztak Párizsban és környékén, illetve más francia városokban. Több aktivistát most már az is dühíti, hogy francia milliárdosok pár nap alatt egymilliárd eurót ajánlottak fel a Notre-Dame helyreállításának támogatására, míg a sárga mellényesek követeléseit továbbra sem teljesítik, és rengeteg ember napi megélhetési gondokkal küzd.

Párizs
sárga mellényesek

Most

Népszerű

Halálos baleset Szabadkán

Súlyos közlekedési szerencsétlenség történt hajnali 2 órakor Szabadkán. Egy személyautó lesodródott az útról, majd egy parkoló teherautónak csapódott. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.