Ugrás a tartalomra

A jobboldali ellenzék fő pártja győzött az előrehozott parlamenti választásokon

2018.06.04
09:40
2018.06.04
09:46
Forrás
Pannon RTV
99,89 százalékos feldolgozottságná szinte biztos, hogy a Szlovén Demokrata Párt nyerte meg a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokat Szlovéniában.

A szinte véglegesnek mondható hivatalos eredmények alapján - 99,89 százalékos feldolgozottságnál - Janez Jansa volt miniszterelnök pártja, az eddig ellenzéki, jobboldali Szlovén Demokrata Párt nyerte meg a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokat Szlovéniában. Az eredményekből azonban kitűnik, hogy egyelőre sem a jobb-, sem a baloldal nem tud kormányt alakítani. A szlovén parlament alakuló ülésére várhatóan július közepén kerül sor. Ezt követően az államfőnek harminc nap áll rendelkezésére, hogy javaslatot tegyen az Országgyűlésnek a miniszterelnök-jelölt személyére. Az új kabinet megalakulásáig a leköszönő kormány ügyvivői feladatot lát el.

Szlovénia

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.