Ugrás a tartalomra

Jogharmonizáció vár Szerbiára

2016.12.14
10:08
Az uniós normákkal, kritériumokkal és törvényekkel való jogharmonizációt várja el Szerbiától az Európai Tanács a tegnap megnyitott 5
Az uniós normákkal, kritériumokkal és törvényekkel való jogharmonizációt várja el Szerbiától az Európai Tanács a tegnap megnyitott 5. uniós csatlakozási tárgyalási fejezet megnyitása kapcsán. A nemzeti törvényeknek összhangba kell kerülniük az Európai Unió jogszabályaival, ami a közbeszerzések szabályozását illeti - írja az Európai Tanács a közleményében. Szerbiának meghatározott adminisztratív és intézményes kapacitásokat kell létrehoznia még mielőtt az EU-hoz csatlakozik. A közbeszerzési eljárások rendszerének tisztességessé és átláthatóvá kell válnia - írják. A kutatásra és tudományra vonatkozó 25. fejezet kapcsán, amelyet szintén kedden nyitottak meg, nincsenek külön elvárások, ezért ezt a fejezetet rögtön be is zárták. (Tanjug)
EU
Szerbia
jogharmonizáció
5. fejezet

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.