Ugrás a tartalomra

Joksimović: Június végéig két újabb csatlakozási fejezet

2017.05.12
10:55
Szerbia előtt június végéig két újabb csatlakozási fejezetet nyithat meg az Európai Unió - jelentette be Jadranka Joksimović
Szerbia előtt június végéig két újabb csatlakozási fejezetet nyithat meg az Európai Unió - jelentette be Jadranka Joksimović. Szerbia európai integrációjával megbízott tárca nélküli minisztere kiemelte, hogy erre mindazok ellenére sor kerülhet, hogy a Belgrád és Priština közötti párbeszédre vonatkozó 35. csatlakozási fejezetben nem történtek előrelépések az utóbbi időben. Hozzátette, hogy ennek folytatására valószínűleg majd csak szeptemberben a koszovói választások után kerül sor. Jadranka Joksimović elmondta, hogy júniusban a vámunióra vonatkozó 29-es és a szellemi tulajdonra vonatkozó 7-es fejezeteket nyithatják meg Szerbia előtt. Az európai integrációval megbízott tárca nélküli miniszter hozzátette, hogy a tárgyalócsoport készen fog állni a 30-as, vagyis a külföldi gazdasági kapcsolatokra vonatkozó fejezetről való tárgyalásra is, de nem valószínű, hogy erre sor kerül az Európai Bizottság bonyolult eljárása miatt. (Tanjug)
Szerbia
Európai Unió
Jadranka Joksimovic
csatlakozási fejezet

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.