Ugrás a tartalomra

Jövő csütörtökre hívta össze a koszovói parlament alakuló ülését az elnök

2017.07.24
18:26
2017.10.04
12:12
Eredménytelenül zárult a koszovói elnök kormányról szóló egyeztetése a koszovói pártokkal.

Ennek ellenére Hashim Thaci úgy döntött, hogy augusztus 3-ra, vagyis jövő csütörtökre összehívja a parlament alakuló ülését.

A koszovói sajtó beszámolói szerint az egyeztetésen kizárólag az úgynevezett háborús koalíció pártjai vettek részt. Ez a koalíció – amelyet Ramush Haradinaj egykori miniszterelnök vezet – nyerte meg a június 11-i választást a szavazatok 33,74 százalékával. Ez 39 mandátumot jelent a 120 fős törvényhozásban, így további 22 képviselő támogatását kell megszereznie ahhoz, hogy kormányozni tudjon.

A találkozó után Hashim Thaci arra kérte a pártokat, készüljenek a parlament alakuló ülésére, hogy a törvényhozás és a kormány is a törvényes határidőn belül felállhasson. Amennyiben augusztus 7-ig nem alakul meg a parlament, új választást kell tartani.

Koszovó
kormány
Hashim Thaçi

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.