Ugrás a tartalomra

Juhász Attila: A VMSZ politikáját nemcsak a magyarok, a többségi nemzet tagjai is támogatják

2020.06.15
19:42
2020.06.15
20:14
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség az egyetlen magyar párt Szerbiában, amely országos, tartományi és önkormányzati szinten is indul a vasárnapi választásokon.

Annak ellenére, hogy a párt tagságának több mint 90 százaléka magyarokból áll, a többségi nemzet tagjai is támogatják a listát. A VMSZ belgrádi szervezetének tagságát például főként a fővárosban élő szerbek képezik, akik úgy vélik, a magyar párt képviseli a leginkább azokat az értékeket, amelyek mellé tudnak állni - mondta Juhász Attila, a VMSZ köztársasági képviselőjelöltje.

Juhász Attila, köztársasági képviselőjelölt: „A Vajdasági Magyar Szövetségnek van köztársaság területén az egyetlen listája, amely magyar, és azon felül, hogy magyar lista, nemcsak magyar polgártársaink támogatják a listát, hanem más nemzethez tartozó polgárok is. Hogy miért van így? Azért, mert a lakossági fórumokon, a polgárokkal beszélve, látszik, hogy határozott a politikánk, és következetes politikát folytatunk már több éve. Mi az, ami talán kiemelhető itt? Van egy teljesen körvonalazódott, tisztán vállalható, agrárpolitikai intézkedésekre vonatkozó mezőgazdasági része a programunknak, aztán nagyon jók a környezetvédelemmel kapcsolatos elképzeléseink, az európai uniós integrációs folyamatokkal kapcsolatos eddig kifejtett tevékenységeink, és a jövőben előlátott célokként megfogalmazott tevékenységeink is hozzájárulnak ehhez. Végül, de nem utolsó sorban, a migránsválsággal kialakult problémakör. Úgy gondolom, hogy ez nemcsak minket, és nemcsak magyarokat érinti, hanem a velünk együtt élő polgártársainkat is.”

Választások 2020
Juhász Attila
VMSZ

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.