Ugrás a tartalomra

Juncker: Katalónia nem Jugoszlávia

2017.10.27
07:48
2017.10.27
10:11
Forrás
RTS
Jean-Claude Juncker: a katalánok emberi jogai nem sérülnek, nem tapasztalható elnyomás

Nem lehet párhuzamot húzni Katalónia függetlenségének kérdése és Szlovénia, illetve más egykori jugoszláv tagállamok elszakadása közt - mondta Jean-Claude Juncker. Az Európai Bizottság elnöke szerint a katalánok emberi jogai nem sérülnek, nem tapasztalható spanyol elnyomás. Nem szeretnék a jövőben 95 államból álló Európai Uniót, mivel elveszítenénk az ellenőrzést - fogalmazott Juncker. A nemzeti egység és az európai egység együtt kell, hogy létezzen. Az EB elnöke újfent elutasította a közvetítést Madrid és Barcelona között, mivel szerinte ezt a gondot a spanyoloknak kell megoldaniuk.

Katalónia
jugoszláv
tagállam

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.