Ugrás a tartalomra
fotó: MTI/AP/Jean-Francois Badias

Juncker: Katalónia nem Jugoszlávia

2017.10.27
07:48
2017.10.27
10:11
Forrás
RTS
Jean-Claude Juncker: a katalánok emberi jogai nem sérülnek, nem tapasztalható elnyomás

Nem lehet párhuzamot húzni Katalónia függetlenségének kérdése és Szlovénia, illetve más egykori jugoszláv tagállamok elszakadása közt - mondta Jean-Claude Juncker. Az Európai Bizottság elnöke szerint a katalánok emberi jogai nem sérülnek, nem tapasztalható spanyol elnyomás. Nem szeretnék a jövőben 95 államból álló Európai Uniót, mivel elveszítenénk az ellenőrzést - fogalmazott Juncker. A nemzeti egység és az európai egység együtt kell, hogy létezzen. Az EB elnöke újfent elutasította a közvetítést Madrid és Barcelona között, mivel szerinte ezt a gondot a spanyoloknak kell megoldaniuk.

Katalónia
jugoszláv
tagállam

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.