Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Kapcsolatfelvételre is van lehetőség a Planet Budapest 2021-en

2021.12.01
17:09
2021.12.01
17:21
Forrás
Pannon RTV
Lálity Urbán Emese, Szerbia építésügyi, közlekedési és infrastrukturális államtitkára a fenntartható fejlesztésekről tárgyalt piacot kereső cégek képviselőivel.

A Planet Budapest 2021 rendezvény vasárnapig tart a Hungexpo területén, és több mint száz országból érkeznek folyamatosan a vendégek az eseményre. A találkozó központi kérdése, hogy miként lehet a bolygót megőrizni a következő generációknak. Lálity Urbán Emese szerb építésügyi, közlekedési és infrastrukturális államtitkár is részt vett a találkozón. Mint mondta, azzal a céllal érkezett, hogy megismerkedjen azokkal a fejlesztésekkel, amik a fenntarthatóság jegyében történtek. Több találkozón is részt vett olyan cégekkel, amelyek Szerbiában szeretnének kapcsolatokat kiépíteni, illetve piacot keresni. Azt is fontosnak tartja, hogy olyan példákat kövessenek, amelyek korábban már pozitív eredményeket mutattak a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében. Szerbiában jelenleg is egyeztetnek azzal kapcsolatban, hogy kialakítsák ez erre vonatkozó stratégiát - tette hozzá. Az állam részéről erre vonatkozó kezdeményezés egyebek mellett a kommunális infrastruktúra fejlesztése is.

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Lálity Urbán Emese, építésügyi, közlekedési és infrastrukturális államtitkár, Szerbia: „Szerbiában konkrét lépéseket tett a kormány a fenntarthatóság jegyében. A mi minisztériumunkban, az építésügyi-, közlekedési és infrastrukturális minisztériumban olyan projektek valósulnak meg, amelyek a vízellátásra, illetve a szennyvíztisztításra vonatkoznak 80 önkormányzat területén, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy minőséges vízhez tudjanak jutni a lakosok, illetve, hogy a szennyvíz minél kevesebb szennyeződéssel és megtisztítva kerüljön vissza a körforgásba.”

Planet Budapest 2021
Planet Budapest
Lálity Urbán Emese

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.