Ugrás a tartalomra

Karnyújtásnyira van az uniós tagságtól Szerbia (videó)

2016.09.02
12:43
Karnyújtásnyira van az uniós tagság Szerbia számára - mondta Michael Davenport
Karnyújtásnyira van az uniós tagság Szerbia számára - mondta Michael Davenport. Az Európai Unió szerbiai delegációjának vezetője szerint ez már nem távoli álom, hanem realitás, amely minden nap egyre közelebb kerül az országhoz. A Belgrádban megtartott az EU és Szerbia - 15 év partnerség elnevezésű találkozón Davenport emlékeztetett, hogy négy fejezetet megnyitottak már, és rövid időn belül előrelépésre számítanak a többi fejezettel kapcsolatban is. A találkozón részt vett Jadranka Joksimović is. Szerbia eurointegrációval megbízott tárca nélküli minisztere azt mondta, az új kormány elkötelezett az uniós út mellett. Hozzátette, a kormány nem egyik napról a másikra politizál, hanem fejlesztő politikát folytat, amely az ország belső előrelépése szempontjából fontos.  Jadranka Joksimović, eurointegrációval megbízott tárca nélküli miniszter, Szerbia: "A következő években az kell legyen a célunk és a feladatunk, hogy még inkább közelebb hozzuk az európai út értékeit és hasznait Szerbia polgáraihoz. Különösen helyi és regionális szinten. Használnunk kell az alapokat." Az EU és Szerbia viszonya szolid, de a szomszédos országokkal is nagyon fontosak a jó kétoldalú viszonyok - fogalmazott Michael Davenport. Az EU szerbiai küldöttségvezetője hozzátette, arra számít, hogy minél előbb további csatlakozási fejezeteket is megnyitnak. Michael Davenport, az EU szerbiai küldöttségvezetője: "Ma a fő üzenet nem az, hogy valamilyen múltbéli dologról emlékezünk meg, hanem hogy a jövő felé tekintünk. Azt kell üzennünk mindenkinek, hogy folytatni fogjuk ezt a programot, az együttműködést és a partnerséget. "



Davenport emlékeztetett, az Unió Szerbia legjelentősebb kereskedelmi partnere és az ország az elmúlt 15 évben mintegy 3 milliárd euró vissza nem térítendő eszközt használt fel az EU-ból.
EU
Szerbia
Michael Davenport
Jadranka Joksimovic
uniós tagság

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.