Ugrás a tartalomra

„A kárpátaljai magyarság igenis képviselni szeretné Ukrajnában a saját érdekeit!”

2019.06.19
11:22
2024.03.19
08:36
Forrás
karpataljalap.net
Közös jelölteket támogat a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség az előrehozott ukrán parlamenti választásokon.

A két szervezet mindhárom egyéni választókerületben indít jelölteket, amelyekben jelentős számban élnek magyarok - jelentette be kedden Brenzovics László, a KMKSZ elnöke.

A kárpátaljai magyarság igenis képviselni szeretné Ukrajnában a saját érdekeit! - hangsúlyozta a parlamenti képviselő a Kárpátalja elnevezésű hetilap internetes portáljának. A politikus hangsúlyozta az előrehozott parlamenti választások fontosságát, az esélyekről szólva pedig kiemelte: „Jó esélyekkel indulunk, de minden a részvételi arányon és a kárpátaljai magyarság egységén fog múlni. Amennyiben kellő számban vesznek részt a kárpátaljai magyarok és a velünk szimpatizálók a választáson, akkor mindhárom körzetben van esélyünk."

parlamenti választások
magyar kisebbség
KMKSZ
umdsz
Brenzovics László
Ukrajna

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.