Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ashraf Idris

Katonai puccs Szudánban

2021.10.25
18:25
Forrás
MTI
Szudánban totális katonai puccs zajlik, amelyet a népnek meg kell akadályoznia, a hadsereg őrizetbe vette a kormány legtöbb tagját és több kormánypárti pártvezetőt - közölte az ország tájékoztatási minisztériuma.

A szudáni népnek meg kell akadályoznia, hogy a hadsereg megakassza a demokratizálódási folyamatot. A minisztérium megerősítette a miniszterelnök őrizetbe vételéről szóló korábbi jelentést, és a puccs elleni tiltakozásra szólította fel az embereket. Kelet-Szudánból hetek óta tüntetéseket jelentenek, október elején pedig az emberek elfoglalták az ország egyik legfontosabb kikötőjét, Port-Szudánt is. A tájékoztatási minisztérium később arról tett bejelentést, hogy katonák megszállták az állami rádió- és tévé székházát a Kartúmmal átellenben, a Nílus másik partán lévő Omdurmán városában, és letartóztatták az ott dolgozókat.

Szudán
katonai
puccs
puccskísérlet

Most

16:03, Frissítve: 17:19

Döntetlent játszott a TSC

A TSC a szerb Szuperliga tizenkilencedik fordulójában döntetlenre mérkőzött a niši Radnički ellen. A topolyai együttesnek a bírói ráadásban sikerült megmentenie az egy pontot, így maradt a táblázat alsó házában.

Népszerű