Ugrás a tartalomra

Kedden Koszovóról tárgyal az ENSZ Biztonsági Tanácsa

2017.05.15
16:01
Kedden tartják az ENSZ Biztonsági Tanácsa Koszovóval kapcsolatos ülését, amelyen Szerbiát Nela Kuburović képviseli
Kedden tartják az ENSZ Biztonsági Tanácsa Koszovóval kapcsolatos ülését, amelyen Szerbiát Nela Kuburović képviseli. Meghallgatják António Guterres ENSZ-főtitkár rendes háromhavi jelentését az Unmik munkájáról és a Koszovóban uralkodó állapotokról. Szerbia igazságügyi minisztere kifejti a kormány véleményét a Belgrád és Pristina közötti aktuális politikai eseményekről. Guterres szerint ismét nőtt a feszültség és teljesen szünetel a párbeszéd Szerbia és Koszovó közt. Nela Kuburović várhatóan közli a kormány álláspontját, miszerint Szerbia továbbra is a régió békéjének és stabilitásának megőrzésére törekszik, de nem hagyja figyelmen kívül a koszovói albán vezetők fenyegetéseit és a Nagy-Albániáért lobbizók kijelentéseit. Továbbá azt a tényt sem, hogy még mindig nem alakult meg az egykori Koszovói Felszabadítási Hadsereg katonái által elkövetett bűntetteket kivizsgáló különleges bíróság.
Koszovó
ENSZ Biztonsági Tanács
Nela Kuburović

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.