Ugrás a tartalomra

A két magyar alelnök feladatairól is döntött az Európai Parlament

2019.07.18
18:40
2024.03.19
08:34
Forrás
MTI
Az Európai Parlament elnöksége csütörtöki ülésén döntött az uniós képviselő-testület alelnökeinek következő két és fél évre szóló portfólióiról.

A fideszes Járóka Lívia megtartotta eddigi portfólióit, egyebek mellett az EP ellenőrző testületének elnöke marad. A néppárti képviselő helyettesíti az uniós parlament elnökét a Nyugat-Balkánnal fenntartott kapcsolatokban.

Dobrev Klárának, a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjének pedig a Régiók Bizottságával, valamint a Gazdasági és Szociális Bizottsággal való kapcsolattartás lesz egyik fő feladata.

Járóka Líviát és Dobrev Klárát július elején választotta alelnökévé az Európai Parlament. Járóka Líviát 349 szavazattal választották újra. A szociáldemokrata frakció által jelölt Dobrev Klárát 402 képviselő szavazta meg alelnöknek. Az Európai Parlament 751 képviselőt számlál, akiket az Európai Unió 28 tagállamában választanak meg.

Európai Parlament
Járóka Lívia
Dobrev Klára
portfólió
képviselő

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.