Ugrás a tartalomra
Fideszes képviselők az EP ülésen
MTI/Koszticsák Szilárd

A két magyar alelnök feladatairól is döntött az Európai Parlament

2019-07-18
18:40
2019-07-18
18:52
Forrás
MTI
Az Európai Parlament elnöksége csütörtöki ülésén döntött az uniós képviselő-testület alelnökeinek következő két és fél évre szóló portfólióiról.

A fideszes Járóka Lívia megtartotta eddigi portfólióit, egyebek mellett az EP ellenőrző testületének elnöke marad. A néppárti képviselő helyettesíti az uniós parlament elnökét a Nyugat-Balkánnal fenntartott kapcsolatokban.

Járóka Lívia Strasbourgban

Dobrev Klárának, a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjének pedig a Régiók Bizottságával, valamint a Gazdasági és Szociális Bizottsággal való kapcsolattartás lesz egyik fő feladata.

Dobrev Klára Strasbourgban

Járóka Líviát és Dobrev Klárát július elején választotta alelnökévé az Európai Parlament. Járóka Líviát 349 szavazattal választották újra. A szociáldemokrata frakció által jelölt Dobrev Klárát 402 képviselő szavazta meg alelnöknek. Az Európai Parlament 751 képviselőt számlál, akiket az Európai Unió 28 tagállamában választanak meg.

Európai Parlament
Járóka Lívia
Dobrev Klára
portfólió
képviselő

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.