Ugrás a tartalomra

Két minisztert menesztett a horvát kormányfő

2023.01.12
09:52
2023.01.12
10:01
Forrás
MTI
Plenković tavaly már egyszer átalakította kormányát, akkor négy miniszter távozott a kabinetből.

Két miniszterét menesztette a kabinetből Andrej Plenković. A horvát kormányfő Ivan Paladina építési, tervezési és állami vagyonügyi minisztert, valamint Nataša Tramišak regionális fejlesztési és uniós alapokért felelős minisztert váltotta le, miután több órát tárgyalt a koalíciós partnerekkel és a szűkebb kormánnyal. Plenković a menesztés okait nem részletezte, de mint mondta, a kormányfőnek joga van eldönteni, kit szeretne látni a csapatában. Mindkét miniszternek megköszönte a hozzájárulást a kormány munkájához és további sikereket kívánt nekik.

A három évvel ezelőtti zágrábi földrengés óta egyetlen új ház sem épült a horvát kormány támogatásával a fővárosban, és hat épült fel Sziszek-Monoszló megyében, ahol kilenc hónappal később volt földrengés. A horvát sajtó szerint az újjáépítés lassúságáért Paladina is felelős volt, aki vélhetően nem találta fel magát a tárca élén.

Az új miniszterek kinevezését még a parlamentnek is meg kell szavaznia.

Andrej Plenković

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.