Ugrás a tartalomra
V4 és Ausztria képviselője
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kibővített V4-csúcsot tartottak Budapesten

2018-06-21
17:06
2018-06-22
01:08
Forrás
MTI
Kibővített V4-csúcsot tartottak Budapesten, amelyen Magyarország átadta az elnökséget Szlovákiának. A Visegrádi országok mellett Ausztria is részt vett a találkozón.

Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök elmondta, hogy fontos garantálni a schengeni övezet normális működését. A V4-országok meggyőződése, hogy sikerre vihetik a csúcson egyhangúlag elfogadott kérdéseket.

Nagy szerencsénk van, hogy Szlovákia veszi át az elnökséget - hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök, és hozzátette: „Egyetlen dolog számít az európai politikában, az pedig a siker és a képesség a sikerre. Azt kell mondanom, hogy az európai kontinens legnagyobb sikere az elmúlt tíz-egynéhány évben az az ország, amit úgy hívnak, hogy Szlovákia. Nekünk most arra van szükségünk, hogy egy sikeres ország vezessen bennünket. Ha Önök megnézik az egy főre jutó GDP-t, ha megnézik a munkanélküliségi adatokat, ha megnézik az ország fejlődését, akkor azt látják, hogy a V4-eket a következő évben az európai kontinens egyik legsikeresebb országa fogja vezetni.”

Budapest
Visegrádi négyek
V4
Orbán Viktor

Most

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.