Ugrás a tartalomra

Kibővített V4-csúcsot tartottak Budapesten

2018.06.21
17:06
2024.03.19
08:40
Forrás
MTI
Kibővített V4-csúcsot tartottak Budapesten, amelyen Magyarország átadta az elnökséget Szlovákiának. A Visegrádi országok mellett Ausztria is részt vett a találkozón.

Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök elmondta, hogy fontos garantálni a schengeni övezet normális működését. A V4-országok meggyőződése, hogy sikerre vihetik a csúcson egyhangúlag elfogadott kérdéseket.

Nagy szerencsénk van, hogy Szlovákia veszi át az elnökséget - hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök, és hozzátette: „Egyetlen dolog számít az európai politikában, az pedig a siker és a képesség a sikerre. Azt kell mondanom, hogy az európai kontinens legnagyobb sikere az elmúlt tíz-egynéhány évben az az ország, amit úgy hívnak, hogy Szlovákia. Nekünk most arra van szükségünk, hogy egy sikeres ország vezessen bennünket. Ha Önök megnézik az egy főre jutó GDP-t, ha megnézik a munkanélküliségi adatokat, ha megnézik az ország fejlődését, akkor azt látják, hogy a V4-eket a következő évben az európai kontinens egyik legsikeresebb országa fogja vezetni.”

Budapest
Visegrádi négyek
V4
Orbán Viktor

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.