Ugrás a tartalomra
V4 és Ausztria képviselője
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kibővített V4-csúcsot tartottak Budapesten

2018-06-21
17:06
2018-06-22
01:08
Forrás
MTI
Kibővített V4-csúcsot tartottak Budapesten, amelyen Magyarország átadta az elnökséget Szlovákiának. A Visegrádi országok mellett Ausztria is részt vett a találkozón.

Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök elmondta, hogy fontos garantálni a schengeni övezet normális működését. A V4-országok meggyőződése, hogy sikerre vihetik a csúcson egyhangúlag elfogadott kérdéseket.

Nagy szerencsénk van, hogy Szlovákia veszi át az elnökséget - hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök, és hozzátette: „Egyetlen dolog számít az európai politikában, az pedig a siker és a képesség a sikerre. Azt kell mondanom, hogy az európai kontinens legnagyobb sikere az elmúlt tíz-egynéhány évben az az ország, amit úgy hívnak, hogy Szlovákia. Nekünk most arra van szükségünk, hogy egy sikeres ország vezessen bennünket. Ha Önök megnézik az egy főre jutó GDP-t, ha megnézik a munkanélküliségi adatokat, ha megnézik az ország fejlődését, akkor azt látják, hogy a V4-eket a következő évben az európai kontinens egyik legsikeresebb országa fogja vezetni.”

Budapest
Visegrádi négyek
V4
Orbán Viktor

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.