Ugrás a tartalomra
V4 és Ausztria képviselője
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kibővített V4-csúcsot tartottak Budapesten

2018-06-21
17:06
2018-06-22
01:08
Forrás
MTI
Kibővített V4-csúcsot tartottak Budapesten, amelyen Magyarország átadta az elnökséget Szlovákiának. A Visegrádi országok mellett Ausztria is részt vett a találkozón.

Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök elmondta, hogy fontos garantálni a schengeni övezet normális működését. A V4-országok meggyőződése, hogy sikerre vihetik a csúcson egyhangúlag elfogadott kérdéseket.

Nagy szerencsénk van, hogy Szlovákia veszi át az elnökséget - hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök, és hozzátette: „Egyetlen dolog számít az európai politikában, az pedig a siker és a képesség a sikerre. Azt kell mondanom, hogy az európai kontinens legnagyobb sikere az elmúlt tíz-egynéhány évben az az ország, amit úgy hívnak, hogy Szlovákia. Nekünk most arra van szükségünk, hogy egy sikeres ország vezessen bennünket. Ha Önök megnézik az egy főre jutó GDP-t, ha megnézik a munkanélküliségi adatokat, ha megnézik az ország fejlődését, akkor azt látják, hogy a V4-eket a következő évben az európai kontinens egyik legsikeresebb országa fogja vezetni.”

Budapest
Visegrádi négyek
V4
Orbán Viktor

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.