Ugrás a tartalomra
Tüntetők Párizsban
Tanjug/AP/Kamil Zihnioglu

Kifulladásig tüntetnek a sárgamellényesek Franciaországban

2019-02-23
23:06
Forrás
MTI
Tizenötödik alkalommal tüntettek szombaton a francia kormány- és elitellenes sárgamellényes tüntetők.

A belügyminisztérium adatai szerint országszerte 47 ezren vonultak az utcákra. Párizsban mintegy 5800-an vettek részt az elegánsabb negyedekben rendezett öt felvonuláson. A tiltakozások többnyire nyugalomban folytak, a Trocadéro téren azonban a rendőrök könnygázzal oszlatták szét az embereket. A vidéki rendezvényeket kisebb incidenseket kísérték.

A tüntetések novemberi kezdete óta 11-en vesztették életüket az úttorlaszoknál bekövetkezett balesetekben, az összecsapásokban pedig csaknem 2 ezren sérültek meg.

sárgamellényesek
Franciaország
tüntetés

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.