Ugrás a tartalomra
Tüntetők Párizsban
Tanjug/AP/Kamil Zihnioglu

Kifulladásig tüntetnek a sárgamellényesek Franciaországban

2019-02-23
23:06
Forrás
MTI
Tizenötödik alkalommal tüntettek szombaton a francia kormány- és elitellenes sárgamellényes tüntetők.

A belügyminisztérium adatai szerint országszerte 47 ezren vonultak az utcákra. Párizsban mintegy 5800-an vettek részt az elegánsabb negyedekben rendezett öt felvonuláson. A tiltakozások többnyire nyugalomban folytak, a Trocadéro téren azonban a rendőrök könnygázzal oszlatták szét az embereket. A vidéki rendezvényeket kisebb incidenseket kísérték.

A tüntetések novemberi kezdete óta 11-en vesztették életüket az úttorlaszoknál bekövetkezett balesetekben, az összecsapásokban pedig csaknem 2 ezren sérültek meg.

sárgamellényesek
Franciaország
tüntetés

Most

11:31, Frissítve: 11:39

Elengedtek öt tüntetőt

Szabadlábra helyezték azokat, akiket a Szerbiai RTV székházának elfoglalásakor vett őrizetbe a rendőrség - írja a Tanjug hírügynökség.
10:23, Frissítve: 10:39

Népszerűek-e az önkéntes nyugdíjalapok?

Szerbiában tavaly az év végéig a foglalkoztatottak 9 százaléka fizetett be rendszeresen valamely magánnyugdíjpénztárba, hogy idős korára legyen nyugellátása – közölte a Szerbiai Nemzeti Bank.
08:41, Frissítve: 09:22

Ma kezdődik a tavasz

Szerbiában 22 óra 58 perckor köszönt be a Ruđer Bošković csillagászati társaság értesítése szerint.
07:44, Frissítve: 08:41

A boldogság nemzetközi napja van

Az ENSZ Közgyűlése nyilvánította március 20-át e nappá, hangsúlyozva, hogy a "boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja".

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.