Ugrás a tartalomra

Kiírja-e Vučić novemberre a választásokat?

2023.04.10
10:24
2023.04.10
16:18
Forrás
Danas
Novemberben egyszerre tartanának rendkívüli parlamentáris, tartományi, belgrádi és rendes helyi választást - a Danas című napilap úgy tudja, hogy Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke és a Szerb Haladó Párt elnöke komolyan fontolgatja ezt a lehetőséget.

A lap értesülései szerint Vučić azért veszi fontolóra a kérdést, mert ezzel megelőzné a gazdasági válság csapásait és megváltoztathatná a köztársasági képviselőház mostani összetételét, amellyel nem elégedett.

Egy felmérést is végeznek most a lakosság körében, amelynek az eredményei befolyásolhatják az elnök döntését, hogy kiírja-e a választásokat novemberre - fogalmaz a Danas.

Érdekesség, hogy 2012 óta, amióta a haladók hatalmon vannak, a választásokat tavasszal tartották, vagyis most először lehetnének ősszel.

választás
választások
Szerbia

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.